lørdag 25. juni 2011

Menighetens framtid henger sammen med forholdet til Bibelen

Både i tid og evighet - forholdet til Bibelen er ganske sikkert avgjørende for menighetens framtid. I de fleste norske kirkehus og menigheter er det langt mellom biblene. Man foretrekker at noen leser teksten for seg, og tror det er like greit. Det tror ikke jeg! Eller man kjører dubbeditt-bibel, og tror det er like greit. Veit ikke helt? Mulig jeg er gammaldags, der.
Kinesiske kristne elsker sin bibel. Den er alltid med på gudstjenesten og menigheten noterer ivrig, problamerer Bibelselskapet i sin brosjyre for å få penger til bibler i Kina. Bildet viser en forsamling med kvinner som "kjører buss" - slik som man gjør i de fleste norske menigheter også - men de har åpen bibel alle sammen - slik man har det i de færreste norske menigheter. En vesentlig forskjell! Da får buss være buss, hvis alle "elsker sin bibel".

2 kommentarer:

  1. Haha:D ..Ja, til medbrakte og åpne og brukte, tygde og levde Bibler!

    SvarSlett
  2. Ja, nettopp! Vi har jo fri tilgang på bibler, de koster lite, og finnes enda hos alle norske bokhandlere. Slik er det ikke alle våre trossøsken som har det rundt i verden :-) GØy

    SvarSlett