søndag 12. september 2010

Besøk fra Israel

Litt over klokka sju i kveld ringte det på døra, og der sto en hyggelig dørselger fra Israel! En student som solgte oljemalerier.

Det ble to uforglemmelige timer, både for han og oss. Da har forlot oss, var vi et menneskemøte, et oljemaleri, og en hilsen med husets minstemann sitt navn skrevet på hebraisk (til venstre), rikere, samt kontaktinformasjon og invitasjon til å være sammen med han hvis vi kom til Israel.

Vår gjest, Victor, gikk ut i den mørke høstkvelden med sin betaling, en engelsk bibel med røde Jesus-sitater, et eple, og sangene All because of Jesus og Above all, som ferske inntrykk. Han var overrasket og entusiastisk over hva som skjulte seg bak ei norsk ytterdør!

Noe av det flotteste var hvordan han tok i mot vårt vitnesbyrd om Jesus med vennlighet og varme, og ga uttrykk for at det rørte ved han. Vi sang for han og vi fikk forklare om Jesus, og om at vår tro - som han gang på gang gjentok at rørte han - ikke handlet om en religion, men om en relasjon.

Bildet vi kjøpte var av tre flotte liljer, og vi slo opp, og leste sammen, i Matteus, om Gud som kler liljene på marken, i en den engelske bibelen.

Vi kommer til å minnes møtet med Victor, og snakke om det. Det var viktig for oss, og vi tror det var viktig for han. Det var herlig å sitte igjen, og kjenne den store gleden en kristne familie kan lov til å oppleve ved å bruke tid sammen med et åpent menneske som bare ringer på døra. Det ble en knallstart på ei ny uke! Vi ber Gud velsigne vår gjest, og at han skal ble enda mer kjent med den Jesus han møtte i kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar