søndag 11. juli 2010

Overraskende og rørende Shrek

I dag var jeg på kino med et engere utvalg av familien. Jeg så min første Shrek-film, den siste, Shrek 4. Det var visst på tide å stifte bekjentskap med denne historien som jeg har hørt go'ord om. Parallellene med det kristne kjærlighetsbudskapet er sterke og mange og sentrale i filmen. Søndagens tekstord fra Matteus 16, om å miste sitt liv for å berge det, blir foldet ut over kinolerretet - og mye, mye mer. Mest nydelig er kjærlighetsbudskapet i filmen - et kjærlighetsbudskap med mange bunner - den nederste bunnen er opplagt og tydelig Jesu selvoppofrende kjærlighet. Fantastisk - anbefales!

Sentrale elementer fra kjernen i det kristne budskapet finnes i veldig mye av det klassiske eventyrmaterialet og i nyere historer. Vi tar det vel som en selvfølge, men mye av det som rører oss og som river oss med i film, bøker og teater henter inspirasjon fra Guds kjærlighetsplan gjennom sin sønn Jesus. http://www.damaris.no/ er et sted som egner seg for fordypning om dette teamet.

2 kommentarer:

  1. Så denne på flyet hjem fra USA og hadde samme opplevelsen. Dette var en film med mange bunner - og veldig bra med tanke på samlivsarbeid som vi er så opptatt av... Vi har forresten vært i USA med Kongsberg-folk. Mye bra derfra!

    SvarSlett
  2. Det er utrolig deilig når du tar med barna på kino, og så overraskes av så mye positivt som denne filmen bød på, sier nå jeg :-) Kongsberg-folk er bra folk, nesten uansett hvor du reffer dem i verden. Gøy å følge USA-riden deres via bloggen, Tonje.

    SvarSlett