fredag 28. mai 2010

Å følge etter Jesus bygger menighet

Det er flere år siden aversjonene mot pyramider og hierarki i Guds menighet begynte å melde seg for alvor hos meg. Da blei det frigjørende å se et bilde av en pyramide som dyttes over ende, og mer ligner på en plog. Noe som er i bevegelse!

Leve menighet, var et uttrykk jeg kom over enda tidligere enn "plogen", nærmere bestemt høsten 2002, og det har vært viktig siden. Det kan også billedliggjøres med plogen. Et liv i bevegelse, i endring. Nye oppdagelser, nye feil, nye framskritt, sammen med medmennesker og søsken. Ingenting blir som det er - det er det eneste som er sikkert der livet lever.

I vinter kom det noe av en selvfølgelighet til meg. Det skjedde ved et dansk kjøkkenbord i et huskirkehjem i Vejen. Da tegnet husverten Svend plogen "min", som jeg hadde sett for noen år tilbake. Og så skrev han Jesus foran: Menighet er de som følger etter Jesus, sa han. Noen er veldig bevisst på dette og går rett bak Jesus hele tiden. De vil ikke miste et eneste av hans skritt eller vink eller ord. Andre vet knapt at det er Jesus de følger, men de går etter noen som går etter noen som følger etter Jesus. Omtrent slik uttrykte han seg, Svend. Slik følger noen Jesus, nærmest uten å være bevisst på det. Mens andre lever hver dag i bevissthet om etterfølgelse av Jesus.

Bevisstheten om Jesus-etterfølgelse, og det jeg vil kalle det profetiske innslaget i livet, er det som bestemmer om livet mitt i plogen har innflytelse på omgivelsene. Innflytelse blir ikke til ved å kalle seg eller bli kalt leder eller noe annet, men ved det livet jeg lever - på godt og vondt. Etter Jesus!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar