mandag 10. januar 2011

Bønn for byen

Denne uken samles kristne i Kongsberg daglig på tempelplassen, i bønn for byen.
Hvor er tempelplassen? Like det eller ikke, men Stortorvet kjøpesenter er mye i nærheten av byens tempel, og her blir det bønnesamling hver dag (klokka 16-17 og 19-20), rundt kafebordene ved Fattigmann. Kafeen har ønsket oss velkommen! Det blir samtalebønn over en åpen bibel og kaffe.

Jeg gleder meg til denne uka. Jeg tror det blir en stille og sterk markering av Guds rike. Jeg tror enkeltmennesker skal hjelp. Jeg tror byen blir velsignet i Jesu navn.

7 kommentarer:

 1. Vi var åtte personer, tre generasjoner, og tre ulike menigheter rundt det store bordet på kafeen i dag mellom fire og fem. Godt å være i gang. Oppmuntrende start. All ære til Gud. For Kongsberg!

  SvarSlett
 2. Se opp til ham og strål av glede, så skal dere aldri rødme av skam! Denne flotte oppmuntringen fra salme 34 kom til oss i kveld, slik den også gjorde tidligere på ettermiddagen. Og, jommen var vi syv samla rundt kafébordet - og ytterligere to menigheter var representert. Det synes jeg er helt knall! Takk til Gud!

  SvarSlett
 3. I dag kom jeg for seint til bønnemøtet. Det var en god opplevelse! Flott å se den lille gjengen på fem sitte ved et av kafebordene. "Der er gjengen min," tenkte jeg. Søskenfellesskap med andre troende er noe av det beste ved å være Jesu disippel :-)

  SvarSlett
 4. I kveld blei vi så mange at det var naturlig at vi delte oss i to grupper! 13 mennesker, stadig tre generasjoner. Jeg synes jo det er gøy å telle, så derfor tallene. Jeg tror Gud gleder seg over hver og én av oss, og alle som kommer til å komme sammen de neste dagene! Virkelig!

  SvarSlett
 5. I ettermiddag og kveld strømmet bønnearbeiderne til. Noen kommer igjen for andre, tredje, fjerde gang. Hver gang til nå har det også kommet noen som ikke har vært med før denne uka. Oppmuntrende begge deler. Takk til Gud, som alltid er trofast. Vi satt fem igjen i kveld og luftet tanken om at vi ønsker å være på kafeen på Stortorvet også fredag kveld og lørdag formiddag, da vi egentlig hadde tenkt å møtes i Metodistkirka. Never change a winning team?

  SvarSlett
 6. Vi har sovet på det, og - ja; vi fullfører bønneuka for Kongsberg i kafeatmosfæren. Dessuten viste det seg at Gud var der allerede, og da ser vi ingen grunn til å forlate folkelivet og forsvinne inn i kirkerommet igjen...

  SvarSlett
 7. Torsdagens to bønnesamlinger ble gjennomført av mer enn noen av de andre kveldene sålangt. Fortsetter det slik kan vi si halleluja for 100 timesverk med bønnearbeid for Kongsberg, bedt i fellesskap på Stortorvet!

  SvarSlett