fredag 12. august 2011

Tilbakevending fra organisert til organisk kristendom

"Jesu legeme" er en levende beskrivelse av et organisk, ikke organisert vesen. Menigheten består på lokalt plan av en mengde åndelige familier som hører organisk sammen som et nettverk, og der måten disse delene fungerer sammen på er en integrert del av budskapet som helhet. Det som har blitt maksimal organisering med minimalt organisk liv, må forandres til minimal organisering for å tillate maksimalt organisk liv. For mye organisering har ofte, som en tvangstrøye, kvalt organismen av frykt for at noe kunne gå galt. Frykt er det motsatte av tro, og ikke akkurat en kristen dyd. Frykt ønsker å kontrollere, tro har tillit. Kontroll kan derfor være av det gode, men tillit er bedre. Jesu legeme er tillitsfullt overlatt i hendene på mennesker som leder med tjenersinn og med en overnaturlig karismatisk gave - nemlig å tro at Gud fremdeles har kontroll, selv om de ikke har det. Det må skapes tillitsbaserte regionale og nasjonale nettverk, ikke en ny organisering av politisk økumenikk, for at den organiske kristendom skal gjenoppstå.
Tese nummer 9. Ja, Gud er en ordens Gud - derfor kan vi stole på ham! Simson levner ikke mye igjen til hierarki og styring og strømlinjeforming. Jeg må si jeg stadig også gjør erfaringer som peker på det samme. Hver huskirke vil være forskjellig. La de tusen blomster blomstre. Selvfølgelig blir det frustrasjoner og problemer av en slik måte å leve menighet på, men den som vil unngå det må finne på noe annet enn å leve sammen med andre mennesker om verdens viktigste oppdrag.

2 kommentarer:

 1. “You think you’re in control and you’re going to find out you were never in charge anyways.”

  “One of the stupidest thing we do in the church is stand still while God’s moving.” Damon Thompson

  "We always pass on what we know and what we have. If all we know is fear and control, and this is what we keep seeing in our environment, then we must address our core beliefs about ourselves, sin, and the work of the cross." Danny Silk

  "You see Jesus is interested in changing culture, not just getting bodies in chairs."

  "Fear often looks like wisdom to those in unbelief."

  "If you act in fear, the only outcome is sin." Bill Johnson

  "Fear is the manifestation that we have faith in the wrong kingdom." Kris Vallotton

  "The way you silence fear is to give attention to faith." Bill Johnson

  Ja til enhet, mangfold og verdens viktigste oppdrag!

  Silje

  SvarSlett
 2. Knallsterke, utfordrende, til ettertanke. Takk Silje :-) GØy

  SvarSlett