mandag 12. juli 2010

Hvor lever mer enn 6000 mennesker troen i hverdagen?

Norway belongs to Jesus, erklærte de gamle jazzrockguruene fra Koinonia, foran mer enn 6000 unge (de fleste var i alle fall yngre enn meg) mennesker på Skjærgårds lørdag. Sammen med finsk heavy metall og en eksplosiv urbangospelopplevelse fra gigastjernen Kirk Franklin, var de plakaten på kvelden over alle kvelder for ungdommer i Norge som tror på Jesus og vil ha et skikkelig fellesskapskick - lørdagskvelden på Skjærgårds. Gjennom 30 år har mer enn en kvart million unge nordmenn møttes til gospelfest i varme julidager.

Det er en veldig mektig opplevelse å se så mye unge mennesker juble og svinge seg for Jesus og hverandre. Når hele gjengen startet lovsangen med gamle, sterke "Deg være ære", gir det håp for den tida vi lever i.

Men hvem skal virkelig se disse unge menneskene og lære dem å leve menighet sammen med Jesus og hverandre? Det er en giga utfordring! Følelsene og begeistringa og sommersola på Risøya må foredles til hverdagsliv. Her kommer aktiviteter og opplegg i tradisjonelt menighets- og organisasjonsliv til dramatisk til kort (takk Gud for alle gode unntak). Jeg går for huskirkeliv! Og jeg vet i alle fall at de tre ungdommene jeg reiste sammen med dit, har noe alle de andre trenger (eller lignende) - en liten huskirke som ikke kan dekke seg bak verken program eller opplegg, men bare har de første kristnes 4 b'er å satse på.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar