fredag 31. desember 2010

Jubelåret 2011 - tenk at! Tenk om!

Hvert 50ende år var et jubelår i det gamle Israel. "Dere skal holde det femtiende året hellig og rope ut frihet i landet for alle som bor der. Det skal være et frigivelsesår for dere," proklameres det i 3. Mosebok.

På årets siste dag, proklamerer Kongsbergs lokalavis, Laagendalsposten, 2011 som jubelår. Mon tro om redaksjonen kjenner opprinnelsen for ordet jubelår?
Jeg håper og tror det er mer profetisk enn hva gjelder ordførerens 50 år, Birger Ruuds 100 år, og Kongsberg kirkes 250 år. Ingenting galt sagt om disse jubilantene. Men et skikkelig jubelår i Kongsberg - et skikkelig nådens, godt nytt år over hele byen! Med frihet for alle som bor her, et frigivelsesår for alle, det er hva 2011 kan bli.
Jeg snakker om friheten i Jesus. Han som er universets sentrum. Han som er grunnen til at vi går fra å skrive 2010 til 2011. Får Sønnen frigjort dere, da blir dere virkelig fri, proklamerer Jesus selv i Johannesevangeliet. For den som satser livet på denne Sannheten, blir 2011 i alle fall et jubelår. Godt Nytt År!

4 kommentarer:

 1. Flott og inspirerende å lese om jubelåret i Kongsberg! Her i Drammen feirer byen 200 år nå i 2011 og med det bør et ekte jubelår finne sted!

  Dette har begynt å sirkle i mitt hode etter din blogging - skal ikke se bort i fra at dette kan være en sak for Drammens Tidende å ta tak i..:-) Signe 2011 og fortsett å kom med tanker og episoder i det nye året - vi følger med!

  SvarSlett
 2. Gratulerer med 200-årsjub! Kommentarer som dine og andres, oppmuntrer jo til ytterligere blogging :-) GØy

  SvarSlett
 3. Frihet og nåde til alle er bra, men ville vel tru at etter begivenheten med de to pinnene som blei lagt i kors, er hver år et jubelår.

  velsigna nyttår til dere alle

  Kjetil

  SvarSlett
 4. Vel talt, broder! Stadig godt år! Korset gjør hvert år til et jubelår. Så får vi be og arbeide for at 2011 blir et gjennomslag for korset i mange menneskers liv, sånn at jubelen kan komme på innsida :-) GØy

  SvarSlett