tirsdag 22. juni 2010

I dag er jeg i perlehumør!

For jeg og min knallkone har 20 års bryllupsdag i dag - også visstnok kalt perlebryllup!
På hvert vårt kort, høytidelig overrakt under frokosten sammen med barna, hadde vi blant annet skrevet til hverandre, uavhengig av hverandre: Du er Guds gave til meg! Jeg tror det er derfor vi har det bedre enn noen sinne, fordi vi begge ser det sånn. Jeg tror også barna er veldig glade for at vi ser det sånn - at vi er Guds gave til hverandre, og må behandle hverandre deretter. Eller som de skrev på sitt kort til oss: "Gratulerer med å ha holdt ut med hverandre i 20 år nå! Det er vi glade for! Dere er to supre foreldre og vi er alle sammen kjempeglad i dere! Vi håper dere får en fin dag, og et herlig og fortryllende liv sammen i mange, mange år til!"
Alle ektepar er Guds gave til hverandre. Barna er også fantastiske gaver til oss som ektepar sammen. Men bindingen til ektefellen min vil være og må alltid være sterkere. Barna er bare til låns, de er selvstendige, og skal bli uavhengige av oss. For oss ektefolk er det motsatt - vi er ett og skal leve avhengige av hverandre og bundet til hverandre - det er frihet!

6 kommentarer:

 1. Har tenkt på dere i dag og hvor velsigna dere er som har hverandre!
  Delte forresten din refleksjon omkring at bindingen til ektefellen er den viktigste i en samtale med en venn nylig. Som et apropos til det å miste et barn. Selvsagt har ingen noen barn å miste, uansett hvor mange vi har. Men samtidig, i den grad man overhode kan sammenligne tap, så det er verre å miste ektefellen sin. Enten det er snakk om et samlivsbrudd eller et dødsfall.

  SvarSlett
 2. Takk & vel talt, Ingeborg. Du vet jo mer enn litt om det du snakker om...
  Forøvrig ser jeg at jeg har skrytt på meg 10 år mer enn jeg har dekning for. Perlebryllup er 30 år, ikke 20. Og det var det kona som kunne melde :-) Bronsebryllup eller porselenbryllup, derimot - da snakker vi 20 år! Uansett perlehumøret holder seg :-) GØy

  SvarSlett
 3. Dere er vikelig heldig og velsignet. I dagens samfunn er det desverre mange som ikke får oppleve 20 års ekteskap. Til lykke med de neste 20 år :)

  SvarSlett
 4. Takk for gode ønsker. Jeg er ydmyk for dette. Jeg har i alle fall ikke fortjent det :-) Men jeg tror på de 20 neste, på grunn av nåden!

  SvarSlett
 5. Tonje Haugeto Stang26. juni 2010 kl. 09:52

  Gratulerer med vel overstått... Det er viktig å markere sånne dager. Ikke bare de runde tallene, men hvert eneste år. Vi feiret femten år i mai og har gjort det til den tradisjon å ha mål om å doble hver gang... Da vi var gift i ett år, gikk vi for ett til... og nå altså; Vi tar femten år til! Slikt kan det fort bli et godt liv sammen av. Så derfor: Guds velsignelse over de neste 20. Og fortsatt god sommer!

  SvarSlett
 6. Takk&takk! Dét var en god tradisjon, av de bedre jeg har hørt om. Lev velsigna :-) GØy

  SvarSlett