fredag 7. mai 2010

- Forkynn evangeliet for fattige

Det er Are Karlsens postulat, slik jeg oppfattet han, da vi møttes en formiddag i Sandefjord. Forkynn evangeliet for fattige, hentes naturvis rett ut fra Jesu ord i Matteus 11,5 og Lukas 7,22. Slik er det der Guds rike bryter fram - evangeliet forkynnes for fattige. Det er veien til menneskers hjerter! Der er de syke som trenger lege, ikke de friske. Det er syndere som trenger frelse, ikke egenrettferdige.
Det var spennende å møte denne mannen, som jeg tidligere har "møtt" via hans blogg http://arekarlsen.blogspot.com/ og gjennom et intersant videointervju http://www.glandberger.net/2009/02/videointervju-med-are-karlsen-om-husforsamlingar/.

Han er pinsevenn, med bakgrunn fra etablerte pinsekirker, men har nå brutt tvert med all hierarkisk tenkning i menighetssammenheng og lever et radikalt husmenighetsliv i Sandefjord.

Blogg og intervju anbefales til refleksjon og utfordring!

2 kommentarer:

  1. Hei! Oppdager nå en hyggelig rapport fra vårt møte for noen år siden. Flott at du fanget essensen i hva jeg ønsker å stå for.

    Det har vært litt humplete på mange måter, men nå er vi igang igjen med samlinger. Det som overrasket meg, var hva Gud gjorde i mellomtiden - uten meg (!).

    Gud velsigne deg og dine!

    SvarSlett
  2. Godt å høre! Har sett du er i gang på bloggen. Står på!

    SvarSlett